Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bevezető a Chrono Játékokhoz

2009.03.17

A Chrono videójáték sorozatot a Square Enix (korábban Squaresoft) készítette. A franchise a nagysikerű időutazós konzol rpg-vel a Chrono Triggerrel kezdődött 1995-ben, a játék super nintendo-ra jelent meg először.. Két folytatása született: Radical Dreamers, Chrono Cross. A CT alapján később készült egy rövid anime is (Dimensional Adventure Numa Monjar), majd egy playstation remake.

A CT tizenkettedik a Square legjobban eladott játékai közül (2003-ig 2,65 millió példány), a Chrono Cross a huszonnegyedik (1,5 mllió).

A Chrono Trigger producere Kazuhiko Aoki, rendezői: Akihiko Matsui, Yoshinori Kitase és Takashi Tokita. A project vezetője Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy sorozat) volt, a karakterdizájnt pedig Akira Toriyamának (Dragon Ball manga, Dragon Quest) köszönhetjük, a történet pedig Masato Kato fejéből pattant ki.

1996-ban Masato Kato és még pár ember a CT csapatból elkészítették a Radical Dreamerst, röpke három hónap alatt. Ez egy rövid szöveges kalandjátéknak készült rpg elemekkel, de végül a sztoriját hozzákapcsolták a CT-hez.

1999-ben bejelentették az új projectet, a Chrono Crosst. A játék inkább a párhuzamos dimenziókra fókuszál mint az időutazásra. A rendező és történetíró Masato Kato azt nyilatkozta, hogy "not a Chrono Trigger 2", but "a result of a pulled trigger", "another Chrono".

Egyéb játékok a sorozatból:

-Chrono Trigger: Jet Bike Special, CT: Character Library, CT: Music Library

A Chrono Sorozat zenéjét Yasunori Mitsuda komponálta, de Nobuo Uematsu (Final Fantasy) is részt vett a munkában, 10 számot készített hozzá.

A Chrono Cross kezdő és befejező témáját Tomohiko Kira játssza gitáron, a befejező dalt (melynek címe Radical Dreamers) Noriko Mitose énekli.

A CT és a CC is nagyon jó kritikákat kapott. A CT-t  95%-ra értékelték, a Chrono Crosst pedig 92-re. A Gamespot a Chrono Triggert beszámította minden idők legjobb játékai közé. A CC pedig bekerült az "All Time Top 100"-ba a Famitsu magazin szerint. Az IGN ezt nyilatkozta a CT-ről: "one of the best videogame soundtracks ever produced."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.