Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történet időrendben (fejlesztés alatt...)

2008.07.31

 

NE OLVASD TOVÁBB, HA NEM AKAROD ELRONTANI MAGADNAK A TÖRTÉNETET!

 

 

 1. Események sorozata a Nagy Hasadásig (i.sz.1020.)

 

 

A Chrono Cross története 20 évvel a Chrono Trigger fő időszaka (i.sz. 1000.) után zajlik.

 

----------i.e. 65.000.000.------------

 

"...the planet began its dream..."

 

Egy fejlettebb hűllőszerű faj (Reptite) uralja a Földet a dinoszaruszokal karöltve. Vezetőjük, Azala nem tűri el az új fajokat (intelligens majmok) és úgy dönt, hogy elpusztítja őket, kezdve Laruba faluval.

 

Crono és társai leesnek az égből a Dreamstone után kutatva, hogy újrakovácsolják a Masamune kardot. Ioka falu legerősebb harcosa, Ayla úgy dönt, hogy segít Cronoéknak, (miután Crono legyőzte őt egy ivóversenyen), hogy megakadájozzák Azala tervét. Ayla átadja Cronoéknak a Dreamstone-t majd csatlakozik a csapathoz. Elméletileg ez az esemény az ember-elődök és a Reptite faj közötti békés együttéléshez vezetett volna...

 

...de egy idegen életforma (Lavos) meteórként becsapódik  Azala kastélyábar, ezzel előidézve a jégkorszakot, mely eltörölte a Reptite fajt a Földről. Így az emberiség rohamosan elkezdett fejlődni. Lavos beágyazza magát a Föld magjába és kiterjeszti energiáit, mellyel folyamatos mutációt okoz a bolygó lakóiban.  Az emberek agya továbbfejlődik a mutációtól, okosodni kezdenek. Ennél a pontnál egy dimenzió leszakad a fő "valóságtól", ahol a Reptite faj NEM hal ki. Békében, harmóniában élnek és építenek egy nagy repülő várost, melynek neve Dinopolis.

 

Crono és társai elhelyezik a Sun Stone-t egy elhagyatott barlangban, így az energiát tud raktározni több millió éven keresztül.

 

Ayla összeházasodik Kinoval.

 

 

----------i.e. 60.000.000-tól i.e. 12.000-ig------------

 

 

"...and you shall be as gods...."

 

Lavos alszik és közben lassan emészti a bolygót belülről. Egy embercsoport eléri, hogy erőt nyerjen a Dreamstone-okból és felfedezik a mágiát. Erejüket használva a többi ember fölé emelik magukat (Zeal vezetésével) és új életet kezdenek egy lebegő kontinensen! Míg a többi ember haldoklik a jéggé fagyott felszínen. Zeal Zealotjai közül hármat kiválasztanak, akik guruvá válnak: Belthasar, Melchior és Gaspar. Queen Zeal és a guruk létrehoznak megannyi csodát, például a léghajót (Blackbird) és a Sun Stonet. Ez idő alatt Melchiot megalkotja a Masamune kardot (és valószinüleg az Einlanzert is).

 

Queen Zealnak két gyermeke van: Schala és Janus. Akiket a királynő és a guruk nevelnek. Queen Zeal felfedez egy új erőforrást: Lavost. A Zealotok létrehozzák a Mammon Machine-t,  amely belesugározza Lavos erejét ún. újratölthető medálokba, melyek kiszívják viselőjük erejét.  Aki Queen Zealt szolgálja, az Lavost is szolgálja már. Lavos energiái mérgezni kezdik Queen Zeal elméjét. Zeal ad egy olyan medált Schalának, mely képes meggörbíteni az időt és a teret. Zeal terve, hogy egyesítse magát az alvó Lavossal és ellopja annak erejét. A Zealotok elkezdik megépíteni a Vízalatti Erődöt/Black Omen (hogy közelebb tudjanak kerülni Lavoshoz). Schala, Janus és a guruk ráébrednek, hogy Zeal terve egy nagyon rossz dolog.

 

-----------i. e. 12.000.------------

 

Crono és barátai lezuhannak az égből (megint).  Észreveszik, hogy az emberek a Terra barlangban ugyanolyan fejletlenek, mint Ayla idejében. Az emberek azt mondják Cronoéknak, hogy nézzék meg a Zeal Királyságot, ha fejledt társadalmat akarnak létni. Végül eljutnak a lebegő kontinensre, ahol mindent megtudnak a Queen Zealról, a gyerekeiről, a gurukról, a Zealot társadalomról, a Mammon Machine-ről és a nagyon rossz tervről.

 

Queen Zeal a Mammon Machine segítségével megidézi Lavost., majd a „rejtélyes próféta” képében Schala és Janus ellene fordulnak. Crono használja a „vörös tőrt” (amit Melchior-tól kapott)ami szétválasztja Lavos energiáit és így megidézi Lavos valódi formáját. Crono feláldozza magát, hogy megmentsen mindenki mást a feléledt Lavostól.

 

Marle használja a Time Egg-et, hogy eljusson Crono halálának pillanatáig és kicserélje őt egy Crono bábura. (Így ő megmenekül, persze ha megcsináltátok ezt a melléküldetést.)

 

Schala használja a medált, hogy megmentse a többieket. Janus átrepül az időn és  i.sz. 560-580. között földet ér. Gaspar átkerül az „End of Time” nevű helyre. Melchior i.sz.1000-ben Medina (a Mystic királyság) mellett találja magát. Balthasar guru pedig 2300. körül ér földet (és meghal?). Lavos felrobbantja a Zeal Királyságot, a kontinens lezuhan.

 

Schala egy időn és téren kívüli dimenzióba szívódik  fel (Tesseract) és összeütközésbe kerül Lavos egy darabjával. Így összeolvadnak és megszületik a Time Devourer.

 

A királynő (aki éppen azon van, hogy egyesüljön a valódi Lavossal) felemelkedik a Vízalatti Erőddel, ami átalakul a Black Omanné.

 

Magus csatlakozik a csapathoz, hogy könnyebben eljuthasson Lavoshoz. Ez egy tipikus „Az ellenségem ellensége a barátom” eset.

 

Később Queen Zeal hülye szolgája, Dalton ellopja a guruk által készített szuper léghajót (Blackbird).  Majd ellopja hőseink időgépét is (Epoch). Cronoék legyőzik Daltont és visszaszerzik a gépet.

 

Cronoék „kölcsönveszik” a Zeal Sun Stone-t.

 

-----i.e.12.000-7.600.-------

 

"...the Black Omen sparkles in the sun..."

 

A Black Omen lebeg az égen és várja Lavos eljövetelét.  Az emberek tovább fejlődnek.

 

 

  DE miután Lavos el lett törölve, nincs Black Oman.

 

------i.e.7600.------

 

"...Reptites bad..."

 

A valódi Lavos keresztülnyúl a dimenziókon és megragadja Chronopolist, hogy felhasználja azt Cronoék ellen erősítésként. Ugyanebben az időben Dinopolis (Terra Tower) keresztülröpül a dimenziókon (vissza lett húzva az időben a bolygó által!), hogy megküzdjön Chronopolisszal. Dinopolis erejének forrása a Sárkány Isten. A bolygónak szüksége volt egy Lavos elleni erősítésre.

 

Ádáz csata kezdődik Dinopolis és Chronopolis között. Az emberek megnyerik a harcot és FATE szétosztja a Sárkány Istent 6 kisebb sárkányra és elzárja őket EL Nido szigetein. Ami Dinopolisból maradt, az letelepedett a tengerben és Sky Dragon Islanddé alakult.

 

-------i.e.7600-tól i.sz. 600-ig------

 

FATE és a chronopolisiak létrehozzák El Nido szigeteit. A szigeteket benépesítik néhány chronopolisi emberrel (akiknek ki lettek törölve az emlékeik a jövőről). FATE-nek arra van szüksége, hogy az emberiség szaporodjon és nőjön, így ő és Chronopolis ott lesz  a 2400-es eseméyneknél is. A szigetek több pontján elhelyet „Records Of Fate”-eket, hogy irányíthassa az emberek gondolatait és cselekvéseit, így a történelem változatlanul marad.

 

Ezalatt a 6 sárkány figyel,i ahogy az emberiség egyre csak nő és fejlődik, ezzel egyre több kárt okozva a bolygónak és környezetének. Utálják az embereket és alig várják, hogy felszabaduljanak FATE „átka” alól és bosszút állhassanak Lavoson és „gyermekein”.

 

El Nido, Guardia, Porre és Medina egyre csak fejlődnek miközben FATE irányítja őket.

 

A fiatal Janust befogadta Ozzie, Slash, Flea és a többi Mystic. Bosszút forral Lavos ellen azért amit tett vele és a nővérével. Kitanulja az Árnyék mágiát és nagyon erős varázslóvá válik. Végül Magusszá válik és hatalmat gyűjt maga köré mint Medina bajnoka. Háborút indít Guarfia és Porre ellen a Mysticek érdekében. A Guardiai lovag Cyrus és barátja Glenn megpróbálják legyőzni a Masamune karddal, de Magus visszaveri a kard erejét, széttöri azt, megöli Cyrust majd békává változtatja Glennt. Frog elvonul  a Masamune egy darabjával és arra a pillanatra edzz, amikor bosszút állhat Maguson. Ezalatt híressé válik, mint a névtelen hős aki a rosszak ellen harcol és Guardiát védelmezi.

 

--------i.sz. 600.-------

 

"...We three embody the dreams of Melchior..."

 

Cronoék ide lyukadnak ki, a jelenkori Nadia hercegnőt keresik, akit összekevertek Queen Leene-vel. Nadia azaz Marle megszűnt létezni valószinüleg azért, mert ősét Leenet megölhette egy Yakra nevü szörny (Magus szolgája). Crono és Lucca Frog segítségével megmentik Leenet, legyőzik Yakrát és így Marle újra létezhet. (Vajon hogy tetszett neki a Tesseract?)

 

Miután segítenek a Guardia seregnek a hídnál ráébrednek, hogy Guardiának meg kell nyernie a háborút Magus ellen, hogy Marle idővonala teljesen helyreálljon. Ehez meg kell találniuk a legendás hőst.

 

Sajnos Frog még mindig magát hibáztatja Cyrus halála miatt ,és igy túl elfoglalt ahoz, hogy segítsen hőseinknek. Crono, Marle és Lucca elhatározzák, hogy megkeresik a Masamunét és újrakovácsolják Frognak. Meg is találják, miután legyőzték a kard szellemeit: Masát és Mun-ét. Majd észreveszik, hogy a kardba Melchior neve van vésve. Elmennek 1000-be, hogy megkeressék őt. Melchior elküldi őket a prehisztorikus korba, hogy Dreamstone-t keressenek (lásd feljebb). Lucca és Melchior  megcsinálják a kardot, odaadják Frognak, aki végül úgy dönt, hogy itt az idő Magus után menni.

 

Miután végigvernek több száz szörnyet, legyőzik Ozzie-t, Fleát és Slash-t, találkoznak Magussal, aki éppen Lavost akarja elpusztítani egy varázslattal. Hőseink mindent elrontottak, legalábbis Magus szemszögéből. Mindenki visszakerül i.e.12.000-be.

 

Később hőseink rájönnek, hogy Cyrus szelleme egy régi házban kísért. Frog találkozik vele és végül békét kötnek. Végre békében nyugodhat, hálául a Masamunét a Chrono Trigger legerősebb kardjává teszi.

 

Magus rendbehoz némi nézeteltérést a szörnyű trióval (felmossa a padlót Ozzieval, Fleával és Slash-el), így Medina lakói végül békében élhetnek az emberekkel.

 

Robo és Fiona erdőt ültetnek!

 

------------i.sz. 600-1000-ig------------

 

A királyság egyre csak nő, mindenkinek lesznek leszármazottai, egy sivatag erdővé válik, egy robotból szent lesz, egy polgármester megtanul bőkezűnek lenni és még sok más dolog történik.

------------i.sz. 1000.---------------

 

Ahol elkezdődik a Chrono Trigger……

 

A Guardiai Ezredéves Vásáron Crono találkozik Marle-val, aki valahonnan örökölt egy Zeal medált, és a fejfájást okozó időutazós móka elkezdődik.

 

Cronót áruláson kapják, bezárják. De sikerül megszöknie Lucca segítségével. Kiderül, hogy a kancellár/vádemelő valójában XIII. Yakra, aki 400 éves adósságát akarja helyrehozni. De hőseink hamar legyőzik.

 

Melchior és Lucca újrakovácsolják a Masamunét és király Rainbow fegyvereket csinálnak a Sun Stoneból és a Rainbow Shell-ből.

 

A tárgyalás: Chrono ártaltannak bizonyult és hőssé nyilvánitották a különböző időkből származó barátai.

 

Crono és Marle összeházasodnak.

Crono megtanul beszélni (lol)

 

-----------i.sz. 1003-----------

 

"..the life force known as 'Serge'..."
 

Lucca és családja (Lara és Taban) elhatározzák, hogy árvaházat nyitnak. Lucca talál egy kisbabát (Kidet, akinek a nyakában Schala medálja van) az erdőben és adoptálja.

 

Serge a második Chrono Trigger, a Frozen Flame ura, megszületik Wazuki és Marge gyermekeként. Miguel lánya, Leena is megszületik.

 

---------------i.sz. 1005.-------------------

 

"...The sword that conquered darkness?"

 

A Masamune kardot ellopták Guardia kastélyából. Ez a valaki arra használja, hogy minél több embert megöljön vele. Ez az esemény gonosszá változtatta a kardot.

 

------------i.sz. 1006.-------------------------

 

A három éves Serget megharapta egy párduc démon. Hogy megmentsék őt, Wazuki és barátja Miguel (Leena apja) elhajóznak Marbuléra. De egy vihar (amit Schala okozott, hogy elérje Serget dimenziókon keresztül) megakadájozza őket, hogy eljussanak a szigetre és a Sea Of Eden-en kötnek ki. Ez a vihar leállította FATE-et egy percre. Ezalatt az idő alatt a 6 sárkány egy kis szabadságot kapott és megalkották a hetedik sárkányt Harlet, szabadon FATE befolyásán kívül. Az ő feladata, hogy véghezvigye FATE elpusztítását és kiszabadítsa a Frozen Flame-et. Ezután csatlakoznia kell a sárkányokhoz, hogy bosszút álhassanak az embereken a bolygó érdekében.

Wazuki és Miguel megtalálják Chronopolist és belépnek. Serge kapcsolatba kerül a Frozen Flame-el és így válik a második Chrono Triggerré. (ő lett az egyetlen aki hozzéférhet a Frozen Flame-hez).  Schala beavatkozása, és a 2400-as „time crash” miatt Chronopolisnak egy verziója leválik a torzításba, amit Dead Sea-ként ismernek. FATE hozzáférése a Flame-hez vissza lett utasítva. Serge meggyógyult, és Wazuki visszavitte őt Arniba. Miguel ottmaradt, mert FATE kiválasztotta őt, hogy legyen a Dead Sea és a Flame oltalmazója.

 

--------------i.sz. 1006-tól i.sz. 1010-ig------------------

 

"...FATE has no mercy..."

 

Serge Arniban nő fel.

 

Wazuki elméjét FATE teljesen felemészti és átalakítja őt Lynxé( Serge legnagyobb félelmévé : párduc démon) így ő FATE biológiai kiterjesztésévé válik.

 

Lynx és Harle megpróbálják meggyőzni Lucca-t, hogy oldja fel a Prométeusz zárat FATE-ről. Lucca ellenszegült nekik, ezért Lynxék felgyújtották az árvaházát. A Mastermune visszaküldte Serge-t és két barátját, hogy mentsék meg Kid-et és a gyerekeket.

 

-----------------i.sz. 1007.------------------

 

"...Angelus Erratus..."

 

Schala meghallja a kis Serge sírását a dimenziókon keresztül. Serge fulladozik az Opassa parton. Schala létrehoz egy klón-lányt (Kid) és odaküldi őt Serge-hez, hogy megmentse. Schala rábízta Kid-re a medálját.

 

Ennél a pontnál a világ két részre szakad (Home World és Another World a Chrono Crossban).

 

Another World 1010-2400-ig

 

------------i.sz. 1010.---------------

 

"...noone can give anything to him, nor take anything away from him..."

 

Serge megfullad.

 

 

 

----------i.sz.1010-1020.-----------

 

 

 

6 Sárlány volt 1 világban, de FATE úgy rendezte, hogy összesen a két világban legyen 6. Megrendezi minden sárkány alteregójának halálát. Azért, hogy meggyengítse őket.

 

 

 

Leena felnő, Serge nélkül.

 

 

 

Karsh megöli Dariót, a Masanume eset után.

 

 

 

Radius, a volt Deva visszavonul és elköltözik egy kis szigetre.

 

 

 

Porre terjeszkedik El Nidoba. Az Acacia Dragoon-ok egy időre megállítják őket Viper Generális vezetésével. Viper megegyezik Lynxel és Harléval: együtt megkeresik a Frozen Flame-et.

 

 

 

Lynx ellopja a Dragon Teart Guldove-ból (Tear Of Hate), hogy aktiválja Fort Dragoniát.

 

 

 

Fargo kalózzá válik, miután kedvese,  Zelbess meghal. Marbule megtelik a demihumanekkel.

 

 

 

Kid létrehozza az egyszemélyes tolvajbandát (Radical Dreamers) és megpróbálja Lynxéket távol tartani a Frozen Flame-től.

 

 

 

--------------1020-tól  1999-ig------------

 

 

 

Az emberiség nő, terjeszkedik, és kupola-városokar épít.

 

 

 

----------------1999.-----------------

 

 

"...the world's killed by a giant evil porcupine?
What a sucky way to go, kick his ass Crono..."
 
 
Lavos napja el lett törölve az időből és a Tesseractba került Cronoéknak
köszönhetően. 1999-től 2400-ig: az emberiség megmenekül és folytatja a
terjeszkedést.
 
---------1999-2400.--------
 
folyt. köv. fordítás alatt...